Extrém átcsúszó pálya – “Sólyom” (jelenleg nem üzemel)

A Szár-hegy és Magas-hegy közötti 1036 métert nem csak üvegpanorámás zárt kabinban lehet megtenni. A kabinokban utazók a panoráma ablakokon kitekintve két párhuzamos kötélzetet láthatnak (ez a “Sólyom”), melyen az extrém kalandra vágyók 80 km/órás sebességgel átcsúszó kötélpályán is megtehetik a több mint egy km-es távot! Az extrém kötélpálya  hazánkban szintén egyedülálló, Európában egyelőre csak az alpesi területeken ismert.

A Kalandparkban két átcsúszópályát használhatnak kedves Vendégeink. A “Sólyom1” és a “Sólyom2” egymás mellett halad, az indítási rendszer lehetővé teszi a párhuzamos csúszást is.

Az élményét minden vállalkozó szellemű vendég haza is viheti, hiszen az extrém átcsúszó pályához  (szezonálisan ) GoPro rendszerű akció-kamerák bérelhetőek!

A jegy a következő szolgáltatásokat tartalmazza:

  •  a libegő használata az alsó vagy középső állomástól a kilátóig,
  •  az átcsúszó pálya használata,
  •  a Szár-hegyről visszautazás a kabinossal a Magas-hegyre,
  •  majd ismét libegővel az indulási helyére.

Fontos tudnivalók a pálya használatához:

  • Gyermek jegyek 8-14 éves korig válthatók
  • Minimum súlyhatár 30 kg, a maximum 125 kg
  • Vendégeink csak a munkatársaktól kapott átcsúszó csigát és beülőt használhatják! Saját felszerelés nem használható!
  • Mindenben szigorúan kövesse a kezelő személyzet utasításait!

Az induló állomáson GoPro akció kamerák bérelhetők

Felhívjuk Kedves Vendégeink figyelmét, hogy a biztonsági rendszer hátszél esetében 15 km/h szélsebesség felett, oldalszél esetében  20 km/h szélsebesség felett, illetve a nyári időszakban előforduló kiugróan magas hőmérséklet esetén nem engedi működni a pályát, valamint esőben, ködben sem üzemel. Ilyenkor előfordulhat, hogy megváltott jegyükkel várakozniuk kell az induló állomáson.

A vendég kérésére részleges visszáruzásra van lehetőség, ahol az átcsúszó kötélpálya jegy árát térítjük vissza (kivéve a libegő összegét, hiszen a feljutáshoz elengedhetetlen a libegő használata), felnőtt,- és gyermek jegy esetében egyaránt, ha az extrém átcsúszó pálya használata
a szélerősség változása, illetve a kiugróan magas hőmérséklet miatt nem valósulhatott meg!

Az átcsúszó pálya használatának ellenjavallatait a következő piktogram táblázat mutatja! Kérjük Kedves Vendégeinket, hogy ezen információkat vegyék figyelembe ide látogatásuk alkalmával!