Kabinos kötélpálya – „Dongó”

A fellibegőző vendégek számára nem ér véget a kaland a kilátó megtekintésével! Téged is vár a Magas-hegyet a Szár-heggyel összekötő, zárt kabinos kötélpálya, azaz a “Dongó”, mely az országban egy páratlan létesítmény.

A két hegy között két darab, egyenként 6 fő szállítására alkalmas kabin közlekedik 152 méteres magasságban. A kötélpálya hossza 1036 méter, segítségével mozgáskorlátozottak számára is látogathatóvá válik a Szár-hegyen elhelyezkedő történelmi emlékhely, a trianoni tragédiát felidéző Magyar Kálvária, a Szent István-kápolna és a 100. országzászló.

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a  biztonsági rendszer 36 km/h szélsebesség felett nem engedi működni a pályát. Ilyenkor előfordulhat, hogy megváltott jegyükkel várakozniuk kell az állomáson.

Fontos tudnivaló: a kabinos kötélpálya minimum 6 fő vendégszám esetében indul!

A vendég kérésére részleges visszáruzásra van lehetőség, ahol a kabinos kötélpálya jegy árát (kivéve a libegő jegy árát, hiszen elengedhetetlen a feljutáshoz a libegő használata) térítjük vissza, felnőtt,- és gyermekjegy esetében egyaránt, ha a kabinos felvonó használata a szélerősség változása miatt nem valósulhatott meg!

Zemplén Kalandpark