Extrém átcsúszó pálya – „Sólyom”

Még extrémebb élményt szeretnél? A Szár-hegy és Magas-hegy közötti 1036 métert nem csak üvegpanorámás zárt kabinban lehet megtenni. A kabinokból a panoráma ablakokon kitekintve két párhuzamos kötélzetet láthatsz (ez a “Sólyom”), melyen az extrém kalandra vágyók 80 km/órás sebességgel átcsúszó kötélpályán is megtehetik a több mint egy km-es távot!


A Kalandparkban két átcsúszópályát használhatsz. A “Sólyom1” és a “Sólyom2” egymás mellett halad, az indítási rendszer lehetővé teszi a párhuzamos csúszást is.

Fontos tudnivalók a pálya használatához:

• Gyermekjegyek 8-14 éves korig válthatóak

• Minimum súlyhatár 30 kg, a maximum 125 kg

• Vendégeink csak a munkatársaktól kapott átcsúszó csigát és beülőt használhatják! Saját felszerelés nem használható!

• Mindenben szigorúan kövesse a kezelő személyzet utasításait!

Felhívjuk Kedves Vendégeink figyelmét, hogy a biztonsági rendszer hátszél esetében 15 km/h szélsebesség felett, oldalszél esetében 20 km/h szélsebesség felett, illetve a nyári időszakban előforduló kiugróan magas hőmérséklet esetén nem engedi működni a pályát, valamint esőben, ködben sem üzemel. Ilyenkor előfordulhat, hogy megváltott jegyükkel várakozniuk kell az induló állomáson.

Az átcsúszó pálya használatának ellenjavallatait a következő piktogram táblázat mutatja! Kérjük Kedves Vendégeinket, hogy ezen információkat vegyék figyelembe ide látogatásuk alkalmával!

https://youtu.be/sZ1zsSMwkw8
Zemplén Kalandpark