Nemzeti Összetartozás Hídja

Nagy izgalmak elé nézünk 2024. június 4-én, ugyanis a Nemzeti Összetartozás Napján, ünnepélyes keretek között, átadásra kerül a Nemzeti Összetartozás Hídja, avagy a Zemplén723!!!

Az átadó ünnepség tehát 2024. június 4-én lesz. Ezen a napon, csak az ünnepségen részt vevő meghívott vendégek vehetnek részt!

Ezt követően 2024. június 5-én a sátoraljaújhelyi és a sárospataki lakosok számára INGYENESEN lesz kipróbálható a híd, lakcímkártya felmutatása ellenében!

2024. június 6-tól MINDENKI számára megnyílnak a kapui a Szár-hegyet és a Várhegy tetejét összekötő világrekorder hosszú, kétirányú gyalogos kötélhídjának!

NYITVATARTÁS: A nyitvatartási idő megegyezik majd a Zemplén Kalandparkéval, így tehát 10:00 – 19:00-ig lesz látogatható.

MEGKÖZELÍTÉS: Amennyiben autóval érkezel, két lehetőség közül választhatsz.

1. Lehetőség: A következő GPS koordinátára érkezve (48.38541044828715, 21.644078028090895) ingyenesen leparkolhatsz a Várhegyi parkolóban, ahonnan már csak 300 méter emelkedős szakasz választ el a hídfőtől. Felhívjuk a figyelmet, hogy ebben a parkolóban korlátozottak a helyek!

2. Lehetőség: A Kalandpark alsó állomására érkezel (Sátoraljaújhely, Torzsás u. 25.), ahol bővebb számú parkolóval rendelkezünk. Innen a Magas-hegyi libegővel a középső állomásig kell utaznod, majd átszállni a Szár-hegyi libegőre, amivel megérkezel a Szár-hegyre. Innen már nem vagy messze, kb. 10 perc séta és ott is vagy a hídnál

JEGYVÁSÁRLÁS: A Várhegy parkolójában a Vár látogatóközpontban lesz lehetőségetek jegyet venni, valamint mind a két hídfőnél lesz egy jegyértékesítő automata. Ezeknél az automatáknál kizárólag bankkártyával tudtok majd fizetni! A hídra való belépés ára 5.000 Ft. A sátoraljaújhelyi ill. sárospataki lakosok számára 20% kedvezményt biztosítunk a jegyárakból, melyet majd a Vár látogatóközpont pénztárában tudnak érvényesíteni a lakcímkártya felmutatásával.

HÍD MŰKÖDÉSE: A megvásárolt jegyekkel a hídon való átsétálás után ki tudtok lépni a kapun és igény esetén meg tudjátok nézni a várat (Vár-hegy), illetve lehetőség nyílik használni a Zemplén Kalandpark további élményelemeit (Szár-hegy és Magas-hegy), majd vissza is tudtok menni a hídra ugyanazzal a jeggyel, tehát a megvásárolt jegyek RETÚRJEGYEKNEK minősülnek! Azon a kapun, amelyiken a hídra léptél, már nem tudsz újra belépni!
300 főnél nem tartózkodhatnak többen a híd zónáján belül egyszerre.

Zemplén Kalandpark