Mászófal központ

A projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósult meg.

Kalandparkunkban lehetőséged nyílik kipróbálni mászófalunkat is, melyen a teljesen kezdőtől, a kb. IV mínusztól a kevésbé gyakorlott mászók számára nagyon nehéznek számító IX mínuszig a skála minden részéről mászhatsz ki utakat. Az ország legmagasabb mászófalán a vállalkozó szelleműek több, mint 2000 db egyedi tervezésű és gyártású magyar T-Rock fogást próbálhatnak ki.

Ha biztosítás nélküli nehézségi mászás érdekel, nálunk azt is megteheted a boulder (kőtömb) kialakításnak köszönhetően. Mássz szabadon, kitalált mozdulatokkal!


A mászható felület összesen 600 m2. Magyarországon a legmagasabb, Közép-Európában az egyik legmagasabb beltéri mászófal. Beltéri magassága 18 méter és 21 méteres áthajló falszakasszal rendelkezik.

Európai Uniós nemzetközi szabványok szerint épült meg a fal minden részletében. Felszereltsége nemzetközi minőségű. A falra felszerelt mászó utakat több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező hegymászók és sziklamászók segítségével építették ki.

A biztonsági felszerelést az egyértelmű felelősségvállalás miatt, a Zemplén Kalandpark biztosítja, a még biztonságosabb mászás érdekében pedig természetesen falmester felügyeli a mászókat. Továbbá lehetőség van saját felszereléssel való mászásra is. A mászásnak számtalan jótékony hatása van a gyerekek számára is. Többek között tartás problémák javítása, egyensúly és koordinációs készségek javítása, izom rugalmasság és nyújtás, probléma megoldó képesség és kreativitás fejlesztése.

Zemplén Kalandpark