Zemplén #hegyeslegjobb kalandparkja és kirándulóhelye

Megújult játékelemek várnak a Zemplén Kalandparkban, te kipróbáltad már?

A hely, ahol felhőtlenül szórakozhatsz egy vagy akár több napon keresztül!

Lépj ki a komfortzónádból és éld újra gyerekkorod! Számos programlehetőséggel várunk, érkezz családoddal vagy barátaiddal, itt biztosan mindenki megtalálja a számára legizgalmasabb szórakozási lehetőséget.

Ha te is éppen egy szabadtéri, adrenalinban gazdag kiruccanásra vágysz, mutatjuk mit érdemes feltétlen kipróbálnod!

  • Libegő – Emelkedj a magasba

Két vadonatúj libegővel bővült a Kalandpark, amivel több, mint 510 m magasságba emelkedhetünk fel, egészen a Magas-hegyi kilátóig.

  • Magas-hegyi kilátó – A panoráma kedvelőknek

Legmagasabb pontja 514 m magasságig emelkedik, ahonnan gyönyörű panoráma tárul elénk, a hegyek, Sátoraljaújhely városa, Hegyalja, a Bodrogköz és Szlovákia felé.

  • Ungvári Pincék – Pincerendszer, amely a Világörökség része

A Kalandpark Alsó Állomásáról akár sétálva is felfedezheted az 5 hektáron elterülő Ungvári Pincesort! A 15-30 m mélyen rejlő pincéket több mint 10 kilométer hosszú pincejáratok kötik össze, ezzel többszintes bonyolult pincerendszert alkotva.

  • Magyar Kálvária a Szár-hegyen – A történelem szerelmeseinek

Ismerkedj meg te is a Kárpát-medence történelmi nevezetességeivel egy erdei úton megtett séta keretében! A Magas-hegyről is megközelítheted ezt a történelmi helyet: a panoráma szerelmesei kabinos kötélpályán libbenhetnek át, a bátrabbaknak pedig átcsúszó zip-line-on van lehetőségük átsuhanni két hegy között.

  • Downhill pálya – A gyorsaság őrültjeinek

 A sebességmániásokat egy downhill bringapálya is várja, amelyen a Magas-hegy tetejéről egészen a hegy lábáig tudtok lebringázni, kanyargós hegyi ösvényeken. Csak tapasztalt hegyi bringásoknak ajánljuk!

  • Játszótér és pumpapálya – A legkisebbek legnagyobb örömére

A Zemplén Kalandparkban a kicsikre is gondoltunk. Tematikus játszóteret készítettünk számukra, így a kisgyermekes családok is nyugodtan eljöhetnek hozzánk, hiszen korosztálytól függetlenül nálunk tényleg mindenki jól érezheti magát.

  • Lombkorona sétány és kalandpálya rendszer – Ámulatba ejtve

Bírod a magasságot? Akkor ez a kaland Neked való! Nézz le elképesztő magasságból, a lombkoronák szintjéről a környező tájra, vagy próbáld ki a hat kalandtúra pálya egyikét. Tényleg ámulatba ejtő!

  • Sí- és szánkópálya fejlesztés – Télen kihagyhatatlan

Ha télen te is lécet, vagy boardot csatolnál és már alig várod a friss porhóban való csúszást, akkor ezt semmiképpen se hagyd ki! Összekapcsoltuk az I-es és II-es sípályát, új hóágyú csatlakozási pontokat telepítettünk és a víztározó környezetét is rendeztük. Ráadásul hóágyúzott és ratrakolt szánkópályát is kialakítottunk a sípálya mellett!

A felejthetetlen zempléni adrenalinbomba után pedig vár Tiszabecs, ahol a számtalan vízi program mellett a legújabb játszóteret is felfedezhetik a gyermekek! Most aztán igazán megéri bejárni Kelet-Magyarország újdonságait.

Zemplén Kalandpark